2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw) puerh cake
€69.95
In stock
Only 1 left
SKU
P-051
2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw, uncooked, ongekookte) Puerh postgefermenteerde thee afkomstig uit Lao Man E, Xi Shuang Ban Na, onderdeel van de Bu Lang Mountain. Een goed voorbeeld hoe een rauwe puer kan gaan smaken na een periode van 6 jaar rijpen, een soort van rokerige houtige smaak met kruidige grassige accenten.
2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw, uncooked, ongekookte) Puerh postgefermenteerde thee afkomstig uit Lao Man E, Xi Shuang Ban Na, onderdeel van de Bu Lang Mountain en geperst in Kun Ming bij de Zong Jia Tea Company. Een goed voorbeeld hoe een rauwe puer kan gaan smaken na een periode van 6 jaar rijpen, een soort van rokerige houtige smaak met kruidige grassige accenten.
SKU | P-051 |
---|---|
Tea Type | POST FERMENTED TEA |
LOT | Lot 240122hot003 |
Certification | Acquired in collaboration with like-minded European tea partner. |
Flavours | Roasted, smokey, Woods, earthy, Woods, woodsy |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2015 |
Brewing western | Post fermented tea:Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, throw away the first brew, around 95°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product in a cool and dry environment; this tea still develops for at least 5 to 20 years. |