2013 Si Mao Shu Palace Pu-Erh
€7.25
In stock
SKU
P-054
2013 Si Mao Shu Pu-Erh, cooked (=Shu). Deze pu-erh is van de beste kwaliteit (Palace) en is afkomstig uit Si Mao, Puer, Yunnan, China, een makkelijk drinkbare puerh met een aardse zachte smaak en een frisse (pepermuntachtige) zoete dikke nasmaak.
2013 Si Mao Shu Pu-Erh, cooked (=Shu). Deze pu-erh is van de beste kwaliteit (Palace) en is afkomstig uit Si Mao, Puer, Yunnan, China, en is geplukt in juli 2010. Een makkelijk drinkbare puerh met een aardse zachte smaak en een frisse (pepermuntachtige) zoete dikke nasmaak. De thee heeft al een mooie zachte aardse smaak gekregen maar ontwikkelt zich nog gedurende de 5 tot 12 jaar.
SKU | P-054 |
---|---|
Tea Type | post fermented (pu-erh) |
LOT | 151220hot020 |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavour (in development) | Earthy |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2013 |
Brewing western | Post fermented tea:Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, throw away the first brew, around 95°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product in a cool and dry environment; this tea still develops for at least 5 to 20 years. |