Bai Mu Dan, White Peony 2022
Bai Mu Dan, White Peony. Deze Bai Mu Dan is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. White Peony heeft een subtiele smaak, denk aan eiken, noten en vanille, een geeft een abrikoos kleurige thee. De thee heeft een delicate aanhoudende geur en een frisse zachte zoete smaak zonder adstringentiereactie of grasachtige smaak met een glinsterende heldere infusie. Bij het zetten ruik je een zeer mild bloemig, pioenroos aroma. Fruitiger en donkerder dan Silver Needle, maar niet zo sterk als Shou Mei, heeft deze delicate, lichte witte thee een zeer schone, frisse smaak met delicate bloemige tonen. Deze thee geeft een heldere infusie met een delicate slepende geur en een frisse, zachte, zoete smaak en heeft een kruidige karakter.
Bai Mu Dan, White Peony. Deze Bai Mu Dan is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. De variëteit is de Fu Din Da Bai Hao. Sommige blaadjes zijn bedekt met kleine donshaartjes op de bovenkant en met een diepe saliegroene kleur aan de onderkant. Bai Mu Dan of Pai Mu Tan verkrijgt men door de blaadjes op een natuurlijke wijze te laten verwelken, soms mechanisch, afhankelijk van de omstandigheden, tot een groene kleur. White Peony heeft een subtiele smaak, denk aan eiken, noten en vanille, een geeft een abrikoos kleurige thee. De thee heeft een delicate aanhoudende geur en een frisse zachte zoete smaak zonder adstringentiereactie of grasachtige smaak met een glinsterende heldere infusie. Bij het zetten ruik je een zeer mild bloemig, pioenroos aroma. Fruitiger en donkerder dan Silver Needle, maar niet zo sterk als Shou Mei, heeft deze delicate, lichte witte thee een zeer schone, frisse smaak met delicate bloemige tonen. Deze thee geeft een heldere infusie met een delicate slepende geur en een frisse, zachte, zoete smaak en heeft een kruidige karakter.
SKU | W-043 |
---|---|
Tea Type | WHITE TEA |
LOT | LOT 040722hot |
Certification | Certificate of Analysis |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2022 |
Brewing western | White tea: Use 2 grams of tea and brew cool, around 70°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |