Cacaothee BIO
€4.95
In stock
SKU
Bio-121
Cacaothee Bio, Cacaodoppen/-vliesjes/-nibs van gecontroleerde biologische teelt, een mengsel uit de Dominicaanse Republiek, Peru en Congo. Deze Bio cacaothee bestaat uit de geroosterde cacaoschil van de cacaoboontjes, heerlijk om thee van te zetten. Er kunnen af en toe wat nibs inzitten, dat heeft met het productieproces te maken.
Cacaothee BIO, deze cacao-thee bestaat uit een mengsel van de doppen en/of cacaoschil van de cacaoboon en hebben een verrassend heerlijke smaak en geur, nèt als vroeger. Lekkere toevoegingen voor in deze Bio cacaothee zijn munt en/of gunpowder groene thee. Er kunnen af en toe wat nibs inzitten, dat heeft met het productieproces te maken.
SKU | Bio-121 |
---|---|
Tea Type | HERBAL TEA |
LOT | 060722hot |
Certification | From controlled organic agriculture in Dominican Republic (non-E.U.) • Hotsoup.nl • Skal 025811 • NL-BIO-01 |
Flavours | Woods, earthy, Fruity, dried fruit, Roasted, mineral, Spicy, green spices, Sweet, creamy |
Harvest | 2022 |
Brewing western | Herbal infusion: Use 2 grams of herbs per cup (200ml) and brew cool, around 90°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Grandma's tea | For an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |