Dheki Chai from Assam

€6.75
In stock
Only 1 left
SKU
R-101

A rare tea, this "Dheki Chai", from the Galakey Valley, Assam, India. (Deze thee wordt gemaakt door ze te stampen in een grote mortier, een dheki genoemd in Assam. Deze stamper wordt oorspronkelijk gebruikt om o.a. rijstpannekoeken te maken en nu voor het maken van thee, lijkend op die van CTC thee. Het is een pittige moutige thee, een perfecte thee om de dag mee te starten, kan ook met melk gedronken worden.)
Just 2 x 50 gram left available!

A rare tea, this "Dheki Chai", from the Galakey Valley, Assam, India. (Deze thee wordt gemaakt door ze te stampen in een grote mortier, een dheki genoemd in Assam. Deze stamper wordt oorspronkelijk gebruikt om o.a. rijstpannekoeken te maken en nu voor het maken van thee, lijkend op die van CTC thee. Het is een pittige moutige thee, een perfecte thee om de dag mee te starten, kan ook met melk gedronken worden.)
More Information
SKUR-101
Tea Typeblack (red) tea
LOT091220HOT043
CertificationWild harvest
Flavour (in development)Woodsy
Origin--> INDIA
Harvest2020
Brewing westernBlack/Red tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, around 90°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternFor Nepalese or Indian tea use 4 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 90 and 95°C, steeping time 4 minutes, for a strong cup 5 minutes.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.