En Shi Yu Lu Steamed Green
En Shi Yu Lu is een van de weinige gestoomde groene theeën uit China en is afkomstig uit de provincie Hubei. De prefectuur heeft een subtropisch bergklimaat dat duidelijk wordt beïnvloed door de moesson. Het weer is er het hele jaar door vochtig en gematigd. Enshi heeft zelden last van extreme hitte in de zomer en kou in de winter. Meestal is het mistig en regenachtig.
De naam betekend letterlijk "Jade Dauw" en verwijst naar de lichtgroene kleur van de infusie. De blaadjes zijn klein en slank van vorm, de smaak is is daarentegen gedurfd, sterk, complex met een extreem krachtige plantaardige geur.
Het is daardoor een robuuste thee, met een verfijnde en lang aanhoudende smaak
En Shi Yu Lu is een van de weinige gestoomde groen theeën uit China en is afkomstig uit de provincie Hubei. De prefectuur heeft een subtropisch bergklimaat dat duidelijk wordt beïnvloed door de moesson. Het weer is er het hele jaar door vochtig en gematigd. Enshi heeft zelden last van extreme hitte in de zomer en kou in de winter. Meestal is het mistig en regenachtig. De naam betekend letterlijk"jade dauw" en verwijst naar de lichtgroene kleur van de infusie. De blaadjes zijn klein en slank van vorm, de smaak is is daarentenen gedurfd, sterk, complex met een extreem krachtige plantaardige geur.
Dit is de Chinese groene thee die het meest lijkt op Japanse groene thee. De eerste stap bij het verwerken van groene thee is het stomen van de vers geplukte bladeren. Dit vernietigt de natuurlijke enzymen die nodig zijn voor de fermentatie. Het stomen helpt niet alleen om de natuurlijke oliën en belangrijke natuurlijke antioxidanten van de bladeren (ook wel polyfenolen en tannines genoemd) te behouden, het helpt ook om de bladeren zachter te maken, waardoor ze soepeler worden. Na het stomen worden de bladeren gerold of gedraaid, waardoor de celstructuur wordt afgebroken, zodat ze hun aromatische sappen kunnen vrijgeven tijdens het bereiden van de thee. Daarna wordt de thee nog zacht gebakken, dit verlaagt het watergehalte verder, tot 3 procent vocht.
SKU | G-117 |
---|---|
Tea Type | GREEN TEA |
LOT | 170821hot021 |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Refreshing Aftertaste, Thirst Quenching |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2021 |
Brewing western | Green/Yellow tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste. |