F1 Shui Ping Hu 150ml

€295.00
Out of stock
SKU
A-584

Een zeldzame yixing Clay Shui Ping Hu teapot 150ml uit de nadagen van de nemmer 1 Yixing theepot fabriek. Deze theepot is begin deze eeuw gemaakt en is niet gebruikt, wel gewassen. De pot is gemaakt van uitstekende kwaliteit Aged Xiao Hong Ni (Aged little red clay) klei en heeft 1 gat bij de tuit en schenkt in 12 seconden uit. Deze pot is grootste uit een serie van 12, er staat dan ook 12 in de binnenkant van de deksel. De 12 staat voor 12 personen.

 

Een zeldzame yixing Clay Shui Ping Hu teapot 150ml uit de nadagen van de nummer 1 Yixing theepot fabriek. Deze theepot is begin deze eeuw gemaakt en is niet gebruikt, wel gewassen. De pot is gemaakt van uitstekende kwaliteit Aged Xiao Hong Ni (Aged little red clay) klei en heeft 1 gat bij de tuit en schenkt in 12 seconden uit. Deze pot is grootste uit een serie van 12, er staat dan ook 12 in de binnenkant van de deksel. De 12 staat voor 12 personen.

Fabriek no 1 is de oudste en bekendste theepotfabriek in China, opgericht in 1955, de topjaren waren van 1977 rot 1997. Vandaag de dag is de herkomst van de klei en de oven waarin de potten in die tijd werden gebakken niet meer beschikbaar.

Door het veelvuldig overgieten met thee krijgt deze theepot op den duur een prachtige patina, dit maakt de theepotten nog kostbaarder. Bijkomend voordeel is dat de pot nog heter wordt en de thee nog heter kan worden gebrouwen.

Deze theepot dient voor gebruik eerst zorgvuldig te worden gewassen, tevens is het aan te raden één bepaalde soort thee uit de pot te drinken, dit omdat het aardewerk het aroma van de thee absorbeert. Deze theepotten mogen niet met zeep of in de afwasmachine gewassen worden, afspoelen en aan de lucht laten drogen volstaat.

More Information
SKUA-584
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.