F1 Yixing Clay Teapot Ming Quan Hu 130ml

€249.00
In stock
Only 1 left
SKU
A-586

F1 Yixing Clay Teapot Ming Quan Hu 130ml, een zeldzame yixing uit de nadagen van de Yixing theepot fabriek. Deze pot is begin deze eeuw gemaakt en is niet gebruikt, wel gewassen. De pot is gemaakt van uitstekende kwaliteit Aged Qing Shui Ni (Cleared water clay) klei, heeft 1 gaatje bij de tuit en schenkt in 17 seconden uit.

Fabriek no 1 is de oudste en bekendste theepotfabriek in China, opgericht in 1955, de topjaren waren van 1977 tot 1997. Vandaag de dag is de herkomst van de klei en de oven waarin de potten in die tijd werden gebakken niet meer beschikbaar.

Door het veelvuldig overgieten met thee krijgt deze theepot op den duur een prachtige patina, dit maakt de theepotten nog kostbaarder. Bijkomend voordeel is dat de pot nog heter wordt en de thee nog heter kan worden gebrouwen.

Deze theepot dient voor gebruik eerst zorgvuldig te worden gewassen, tevens is het aan te raden één bepaalde soort thee uit de pot te drinken, dit omdat het aardewerk het aroma van de thee absorbeert. Deze theepotten mogen niet met zeep of in de afwasmachine gewassen worden, afspoelen en aan de lucht laten drogen volstaat.

More Information
SKUA-586
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.