Gyokuro Uji Bio, Organic

€24.50
In stock
Only 1 left
SKU
BIO-178

Gyokuro Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2020. Gyokuro wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van Japanse thee. Gyokuro wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticides en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld, er wordt maar een keer per jaar geoogst. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd.

LET OP: Gesloten van 20 september t/m 5 oktober, je kan wel je bestelling plaatsen, deze wordt 5 oktober verzonden, have a nice tea, Rogier en Nanette. 

 

Gyokuro Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2020. Gyokuro wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van Japanse thee. Gyokuro wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticides en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld, er wordt maar een keer per jaar geoogst. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd. Deze thee wordt de laatste 20 dagen voor de oogst afgedekt, zodat de plant in de schaduw moet verder groeien, dit heeft tot gevolg dat de smaak zoeter wordt. Je kan je voorstellen dat de plant op deze manier uitgeput wordt, om deze reden wordt deze Gyokuro maar een keer per jaar geoogst om de hoge kwaliteit aan smaak te behouden. Probeer ook eens wat koeler te zetten, bijvoorbeeld met water van 50ºC. Zelfs met ijs is het te doen, echter hoe koeler, hoe langer het duurt voordat de thee getrokken is :-)

More Information
SKUBIO-178
Tea TypeGREEN TEA
LOT130721hot615
CertificationFrom controlled organic agriculture in Japan (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
Flavour (in development)Green, strak, Roasted, mineral, Umami, hearthy
Origin--> JAPAN
Harvest2020
Brewing westernJapanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.