Oorsprong: Hang Zhou, Zhe Jiang provincie
Gebied: Hang Zhou Shan
Oogst: Eerste pluk voorjaar 2017 (Ming Qian)
Hoogte: 180-200 meter boven de zeespiegel
Theesoort: Long Jing
Kwaliteit: A
Zet tips: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten.
Voorkomen: De gedroogde thee bestaat uit lange dunne bladeren met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing. De "Yu Ye (vis vormige bladeren)" duiden op de eerste pluk van het jaar. De geur van de droge bladeren is een combinatie van zoete geroosterde groene bonen en een vers geroosterde pinda geur aangevuld met een heel klein vleugje anijs. De natte bladeren geven dezelfde zoete groene bonen geur, maar zoeter aangevuld met een subtiel tintje gestoomde asperges. De thee geeft een bleke heldere groene kleur en heeft een nootachtige kruidige smaak, gevolgt door een verfrissende plantaardige bloemrijke smaak.