Imperial Huo Shan Huang Ya gele thee

€16.25
In stock
SKU
G-118-HE

Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.

Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.

More Information
SKUG-118-HE
LOT170821hot021
CertificationCertificate of Analysis
Flavour (in development)Spicy
Origin--> CHINA
Harvest2021
Brewing westernGreen/Yellow tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.