Imperial Huo Shan Huang Ya gele thee
Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.
Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.
SKU | G-118-HE |
---|---|
LOT | 170821hot021 |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavours | Spicy, green spices |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2021 |
Brewing western | Green/Yellow tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |