Imperial White Moonlight Yue Guang Bai BIO

€11.95
In stock
SKU
BIO-247

Imperial White Moonlight Yue Guang Bai BIO van gecontroleerde biologische teelt uit Nanping, Yunnan, China. Deze thee is gemaakt van de theevariëteit uit Yunnan, Da Ye (Sinensis). De naam Moonlight komt van de ongewone grote indrukwekkende donkere bladeren deze vertegenwoordigen de donkere lucht 's nachts terwijl de fluweelzachte lichtere bladeren de maan symboliseren. De geopende, donkere bladeren zijn bijzonder groot en de kostbare knoppen tonen veel zachte, zilverachtige witte toppen: 'Oranje Pekoe'. Een soepele, kruidige, zoete witte thee, doet denken aan abrikozen, met een nasmaak van zoete aardappel.

Imperial White Moonlight Yue Guang Bai BIO van gecontroleerde biologische teelt uit Nanping, Yunnan, China. Deze thee is gemaakt van de theevariëteit uit Yunnan: Da Ye (Sinensis). De naam Moonlight komt van de ongewone grote indrukwekkende donkere bladeren; deze vertegenwoordigen de donkere lucht 's nachts terwijl de fluweelzachte lichtere bladeren de maan symboliseren. De geopende, donkere bladeren zijn bijzonder groot en de kostbare knoppen tonen veel zachte, zilverachtige witte toppen: 'Oranje Pekoe'. Een soepele, kruidige, zoete witte thee, doet denken aan abrikozen, met een nasmaak van zoete aardappel. Deze thee is wat controversieel, door de kenmerken zou het zowel een witte, puerh of zelfs een zwarte (rode) thee kunnen worden genoemd, de thee is als een witte thee verwerkt.

De thee heeft een oranje kleur wanneer gezet en heeft een volle smaak zoals een witte thee, tijdens het proeven kun je het geoxideerde karakter waarnemen, snoepjes en geurige smaken karakteristiek voor een oolong. De thee heeft vrij sterke, zoete, persistente smaak die soms te proeven is in Puer thee.

More Information
SKUBIO-247
Tea Typewhite tea
LOTLot 221220hot443
CertificationFrom controlled organic agriculture in China (non-E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
Flavour (in development)Spicy
Origin--> CHINA
Harvest2020
Brewing westernWhite tea: Use 2 grams of tea and brew cool, around 70°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.

You may also be interested in

Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.