Nepal Moondrops Jun Chiyabari

€12.95
In stock
SKU
O-142-HE

Nepal Moondrops, licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Een ongelofelijke variëteit aan kleuren in het blad, van geel tot groen tot oranje/roze. We zijn gelijk om, een dikke fluweelzachte smaakbom van banaan, mango, gesmolten boter, honing en zo voort. Deze thee is voor ons, Hotsoup.nl, met de hand geplukt en verwerkt in de zomer van 2020.

Nepal Moondrops, een licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Een ongelofelijke variëteit aan kleuren blad, van geel tot groen tot oranje/roze. we zijn gelijk om, een dikke fluweelzachte smaakbom van banaan, mango gesmolten boter, honing enzovoorts. Deze thee is met de hand geplukt en verwerkt in de maand juli van 2020. Deze batch is exclusief voor ons geplukt!

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op biodiversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

More Information
SKUO-142-HE
Tea Typeoolong tea
LOTLOT 140720HOT096
CertificationAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Flavour (in development)Creamy, Exotic Flowers, Fruity, Sweet corn
Origin--> NEPAL
Harvest2020
Brewing westernOolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.