Shou Mei Tribute Eyebrow
Shou Mei Tribute Eyebrow. Deze Shou Mei is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. Shou mei heeft een wat steviger smaak als Bai Mu Dan, denk aan fruit, eiken, noten, en geeft een abrikooskleurige thee. De thee heeft een aanhoudende geur en een stevige kruidige smaak met een heldere infusie. Sterker en donkerder dan Bai Mu Dan, heeft deze delicate witte thee een zeer schone frisse smaak met kruidige tonen en een hint van zoethout.
Shou Mei Tribute Eyebrow. Deze Shou Mei is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. Shou mei heeft een wat steviger smaak als Bai Mu Dan, denk aan fruit, eiken, noten, en geeft een abrikooskleurige thee. De thee heeft een aanhoudende geur en een stevige kruidige smaak met een heldere infusie. Sterker en donkerder dan Bai Mu Dan, heeft deze delicate witte thee een zeer schone frisse smaak met kruidige tonen en een hint van zoethout.
SKU | W-011 |
---|---|
Tea Type | WHITE TEA |
LOT | 040722hot |
Certification | Certificate of Analysis |
Flavour (in development) | Green, fresh and grassy, Spicy, green spices |
Origin | --> CHINA |
Harvest | 2022 |
Brewing western | White tea: Use 2 grams of tea and brew cool, around 70°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Grandma's tea | For an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |