Thai Silver Needle BIO

€4.95
In stock
SKU
BIO-270-HE

Thai White needles BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Deze thee is gemaakt van jonge naaldvormige theetoppen. De thee geurt heerlijk naar vanille, custard, griesmeelpudding afgetopt met een bessig sausje. 

For questions, send mail to info@hotsoup.nl

Thai White needles BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. 

Al honderden jaren groeit er thee in de noordelijke heuvels van Thailand, in gelijkwaardige omstandigheden als Vietnam, Laos, Myanmar en Assam, de gouden driehoek. De grootschalige productie van thee in het noorden van Thailand begon eind jaren tachtig op aanwijzing van koning Bhumibol Adulyadej om om een alternatief te bieden voor de opiumteelt. De interesse voor het verbouwen van thee werd al in de vijftiger jaren gewekt doordat aanhangers van de generaal Chiang Kai Shek naar Thailand vluchten na een mislukte opstand tegen generaal Zedong. Zaailingen werden geïmporteerd vanuit China en Taiwan, de cultivars waren voornamelijk de Jin Xuan en de Ruan Zhi (TTES 17). Halverwege de negentiger jaren werden ook machines, kennis en training vanuit Taiwan geïmporteerd/georganiseerd.

More Information
SKUBIO-270-HE
StockPermanent collection
Tea TypeWHITE TEA
CertificationFrom controlled organic agricultivation in Thailand (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
FlavoursFloral, exotic flowers, Fruity, cherry, Sweet, creamy, caramel
Origin--> THAILAND
Harvest2023
Brewing westernWhite tea: Use 2 grams of tea and brew cool, around 70°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.