Griekse bergthee gesneden BIO

€4.95
In stock
SKU
BIO-140

Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd

For questions, send mail to info@hotsoup.nl

Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd. Dioskourides noemt dit kleine struikje dat op bijna alle Griekse bergen groeit, "sideritis", omdat men in de oudheid geloofde dat dit kruid wonden kon genezen die veroorzaakt waren door ijzeren objecten. Op Kreta is de plant inheems en wordt hij buiten bergthee ook "Malotira" genoemd. Dit stamt af van de Italiaanse woorden "male" en "tirare" die respectievelijk "ziekte" en "trekken"' betekenen en in principe het wegtrekken van de ziekte impliceert. Waar komt het vandaan ? In bijna heel Zuid-Europa, o.a. Griekenland, Spanje, Portugal, Sicilië, Malta en Cyprus groeien in bergachtige gebieden verschillende soorten van deze plant. Bergthee kan men relatief gemakkelijk cultiveren. In Griekenland en vooral op Cyprus, waar de plant nog steeds de oude naam "sideritis" draagt, wordt de bergthee op grote landerijen systematisch verbouwd. Tekst: Myrsini Lambraki

More Information
SKUBIO-140
StockPermanent collection
Tea TypeHERBAL TEA
CertificationAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Griekenland (E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Harvest2023
Brewing westernHerbal infusion: Use 2 grams of herbs per cup (200ml) and brew cool, around 90°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.