Imperial Huo Shan Huang Ya gele thee

€ 16,25
Op voorraad
SKU
G-118-HE

Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.

 

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Imperial Grade Huo Shan Huang Ya gele thee, uit Huo Shan, Anhui, China. Gele thee wordt op dezelfde manier verwerkt als groene thee, maar met een extra stap, na oxidatie wordt de thee onder een vochtige doek gestoomd, waardoor de bladeren een lichtgele kleur krijgen. Dit proces geeft ook een zachtere en minder grassige smaak dan in groene thee. Gele thee smaakt wat milder en minder 'groen' dan groene thee.

Meer informatie
SKUG-118-HE
AssorimentGelimiteerde voorraad
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingKruidig, groene kruiden
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.