Takachiho Kamairicha Zairai

€10.25
In stock
SKU
G-124-HE

Takachiho Kamairicha Zairai, gewokte groene thee afkomstig uit Takachiho van de plaatselijke door uitzaaing vermeerderde Zairai varieteit (elke zaailing kan in pricipe een nieuwe varieteit voortbrengen). De thee ruikt naar cashew- en pistachenoten wanneer deze in een voorverwarmde porseleinen gaiwan wordt gedaan, granig ook. Het theevocht smaakt zacht, hoog in de mond en de wangen ervaren umami, een hartige verkwikkende thee.

LET OP: Gesloten van 20 september t/m 5 oktober, je kan wel je bestelling plaatsen, deze wordt 5 oktober verzonden, have a nice tea, Rogier en Nanette. 

 

Takachiho Kamairicha Zairai, gewokte groene thee afkomstig uit Takachiho, Miyazaki, Kyushu, Japan van de plaatselijke door uitzaaing vermeerderde Zairai varieteit (elke zaailing kan in pricipe een nieuwe varieteit voortbrengen). De thee ruikt naar cashew- en pistachenoten wanneer deze in een voorverwarmde porseleinen gaiwan wordt gedaan, granig ook. Het theevocht smaakt zacht, hoog in de mond en de wangen ervaren umami, een hartige verkwikkende thee.

More Information
SKUG-124-HE
Tea TypeGREEN TEA
LOT190822hot530
Origin--> JAPAN
Harvest2022
Brewing westernJapanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.