Wuyi Zi Juan Red, purple tea

€26.25
In stock
SKU
R-142-HE

Wuyi Zi Juan Red, purple tea. Een rode thee gemaakt van de paarse variant van de theeplant. Met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de steeds intenser wordende zonnestraling.

Het is bekend dat de thee uitzonderlijk hoge concentraties flavines bevat, verantwoordelijk voor de zurige smaak: Hoe meer adstringerend, hoe beter kwaliteit in de beker, vandaar het dorstlessende vermogen van paarse thee. Een heerlijke vervanger voor wijn tijdens het eten vinden wij zelf! De thee is rijk aan anthocyaan (een in water oplosbare pigment dat wordt gevonden in rode veenbessen en druiven, en nu dus ook in thee) waardoor de plant de karakteristieke paarse bladeren heeft.

For questions, send mail to info@hotsoup.nl

Wuyi Zi Juan Red, purple tea. De thee heeft prachtige kleine blaadjes en is met de hand geplukt en verwerkt. Deze natuurlijke variant met het paarse blad is beter bestand tegen de intense zon. De stof die het paarse uiterlijk aan de bladeren heeft is Anthocyaan, dezelfde antioxidant die de paarse kleur aan bosbessen, frambozen en andere rood/paarse vruchten geeft. 

More Information
SKUR-142-HE
StockLimited stock
Tea TypeBLACK, RED TEA
CertificationCertificate of Analysis
FlavoursRefreshing Aftertaste, Roasted, mineral, Spicy, green spices
Origin--> CHINA
Harvest2021
Brewing westernBlack/Red tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, around 90°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.

Related products

Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.