Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO

€9.50
Out of stock
SKU
BIO-241-HE

Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO, High-End groene thee van biologisch gecontroleerde teelt uit Hang Zhou, Xi Hu, Zhe Jiang, China. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een eiïge smaaktoon, kenmerkend voor een mooie Long Jing thee.

Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO, High-End groene thee van biologisch gecontroleerde teelt uit Xi Hu, Hang Zhou, Zhe Jiang, China. De gedroogde thee bestaat uit kleine, lange en dunne (platte) blaadjes met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing thee. De "Yu Ye" (vis vormige bladeren) duiden op de eerste pluk van het jaar. De thee heeft een heldere bleek- groene kleur. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een eiïge smaaktoon, kenmerkend voor een mooie Long Jing thee. TIPS: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten. Wil je de thee later op de dag nog eens opgieten, bewaar de nog een keer op te schenken theebladeren dan onder een laagje koud water.
Bewaar op een koele en donkere plaats. Sluit de zak goed en bewaar eventueel in de vriezer als het om een langere bewaartijd gaat. Zorg dat de zak bij openen weer op kamertemperatuur is geacclimatiseerd. Bewaar de gebruiksvoorraad thee bij kamertemperatuur.

More Information
SKUBIO-241-HE
Tea Typegreen tea
LOTLOT 030821HOT232
CertificationFrom controlled organic agriculture in China (non-E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
Flavour (in development)Green, Nutty, Spicy
Origin--> CHINA
Harvest2020
Brewing westernGreen/Yellow tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.