2013 Si Mao Shu Palace Pu-Erh
€ 7,25
Op voorraad
SKU
P-054
2013 Si Mao Shu Pu-Erh, cooked (=Shu). Deze pu-erh is van de beste kwaliteit (Palace) en is afkomstig uit Si Mao, Puer, Yunnan, China, een makkelijk drinkbare puerh met een aardse zachte smaak en een frisse (pepermuntachtige) zoete dikke nasmaak.
2013 Si Mao Shu Pu-Erh, cooked (=Shu). Deze pu-erh is van de beste kwaliteit (Palace) en is afkomstig uit Si Mao, Puer, Yunnan, China, en is geplukt in juli 2010. Een makkelijk drinkbare puerh met een aardse zachte smaak en een frisse (pepermuntachtige) zoete dikke nasmaak. De thee heeft al een mooie zachte aardse smaak gekregen maar ontwikkelt zich nog gedurende de 5 tot 12 jaar.
SKU | P-054 |
---|---|
thee soort | post gefermenteerd, puerh |
LOT | 151220hot020 |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling) | Aards |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2013 |
Zetadvies westers | Postgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar. |