2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw) puerh
€ 69,95
Op voorraad
SKU
P-051
2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw, uncooked, ongekookte) Puerh postgefermenteerde thee afkomstig uit Lao Man E, Xi Shuang Ban Na, onderdeel van de Bu Lang Mountain. Een goed voorbeeld hoe een rauwe puer kan gaan smaken na een periode van 6 jaar rijpen, een soort van rokerige houtige smaak met kruidige grassige accenten.
2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw, uncooked, ongekookte) Puerh postgefermenteerde thee afkomstig uit Lao Man E, Xi Shuang Ban Na, onderdeel van de Bu Lang Mountain en geperst in Kun Ming bij de Zong Jia Tea Company. Een goed voorbeeld hoe een rauwe puer kan gaan smaken na een periode van 6 jaar rijpen, een soort van rokerige houtige smaak met kruidige grassige accenten.
SKU | P-051 |
---|---|
thee soort | post gefermenteerd, puerh |
LOT | Lot 240122hot003 |
Certificering | Verkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner. |
Smaak (in ontwikkeling) | Aards, Houtig, Rokerig |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2015 |
Zetadvies westers | Postgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar. |