2019 Erhai Chen Xiang cooked (shou, ripe) puer cake

€ 59,95
Op voorraad
SKU
P-048

2019 Erhai Chen Xiang cooked (shou = ripe) puer cake De bladeren gebruikt voor deze post gefermenteerde thee zijn afkomstig van de Jing Mai regio het noorden van Xishuangbanna, Yunnan, China. Deze cake weegt ongeveer 350 gram.

LET OP: Gesloten van 20 september t/m 5 oktober, je kan wel je bestelling plaatsen, deze wordt 5 oktober verzonden, have a nice tea, Rogier en Nanette. 

 

2019 Erhai Chen Xiang cooked (shou = ripe) puer cake. De bladeren gebruikt voor deze post gefermenteerde thee zijn afkomstig van de Jing Mai regio het noorden van Xishuangbanna, Yunnan, China. Deze cake weegt ongeveer 350 gram. Deze thee heeft meer complexe smaken dan vergelijkbare puerhs, je proeft lang gekookte bietjes, goed te combineren met zoet, verlengt de nasmaak, die ook iets grassigs heeft. Deze smaak transformeert naar meer mineraal en bitters naar kool.

Meer informatie
SKUP-048
thee soortPOST GEFERMENTEERDE THEE
LOT270921hot901
CertificeringVerkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner.
Smaak (in ontwikkeling)Bos, aards, Zoete mais
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2019
Zetadvies westersPostgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.