Royal Purple tea uit Kenia

Art.nr.: R-035
Royal Purple Tea uit Kenia, een zeldame thee, "single estate"
... MORE

:
50 gram
5 gram sample ( =€1,14)
blikje met 50 gram ( =€10,54)
250 gram refill ( =€40,26)

Thee is een grote bron van inkomsten in Kenya, Kenya is de derde grootste producent van zwarte thee, na India en Sri Lanka; dit is voornamelijk te danken aan Lipton (Unilever): het hele land kan worden beschouwd als één grote theetuin bezaaid met een paar steden. Kenia produceert dus veel thee. Helaas bestaat de bulk uit goedkope blends voor massaconsumptie.

De laatste tijd is er een single estate aanbod van thee. Er is een prachtige thee op de markt gekomen, door ontwikkeling van een nieuwe soort, "Royal Purple Tea" genaamd, alhoewel nog steeds een ondersoort van Camilla Sinensis. De ontwikkeling van deze thee heeft 25 jaar geduurd, vanwege de traditionele onderzoeksmethoden. De thee moest bestand zijn tegen vorst, droogte en andere plagen. De thee is ontwikkeld om meer soorten thee te kunnen aanbieden, en de inkomsten van de boeren te verhogen.

Het is bekend dat de thee uitzonderlijk hoge concentraties flavines bevat, verantwoordelijk voor de zurige smaak: Hoe meer adstringerend, hoe beter kwaliteit in de beker, vandaar het dorstlessende vermogen van paarse thee. Een heerlijke vervanger voor wijn tijdens het eten vinden wij zelf! De thee is rijk aan anthocyaan (een in water oplosbare pigment dat wordt gevonden in rode veenbessen en druiven) waardoor de plant de karakteristieke paarse bladeren heeft.

De thee wordt verwerkt en gerold op vergelijkbare wijze als Oolong, maar de smaak is veel meer aards en rustiek. De bladeren absorberen snel, en je kan tot wel 4 keer opschenken met behoud van smaak.

Zetinstructie:
• Plaats 1 tot 2 theelepels in een theepot
• Trektijd 3 tot 5 minuten met water van 70 tot 80 graden.

Misschien ook iets voor u

Theeblikje met venster
Theeblikje met venster
€1,75
Golden Safari uit Kenia
Golden Safari uit Kenia
€13,25
Theeblik, verschillende afmeting
Theeblik, verschillende afmeting
€3,00
Royal Tajiri, zwarte thee uit Kenia
Royal Tajiri, zwarte thee uit Kenia
€5,95
Designed by Virtuemart Themes

betaalmethoden

De verzendkosten voor een pakje PostNL binnen Nederland zijn €6,75, met DHL tot dichtstbijzijnde servicepunt €3,99. Voor kleinere hoeveelheden thee gelden de brievenbus PostNL tarieven. Vanaf €65,00 wordt je bestelling gratis (alleen voor particulieren) verzonden binnen Nederland en vanaf €150,00 binnen Europa (alleen particulieren). Alle bestellingen gedaan vòòr 16.30 uur worden dezelfde dag verzonden, behoudens overmacht.