Bai Mu Dan, White Peony 2022

€ 8,95
Niet op voorraad
SKU
W-043

Bai Mu Dan, White Peony. Deze Bai Mu Dan is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. White Peony heeft een subtiele smaak, denk aan eiken, noten en vanille, een geeft een abrikoos kleurige thee. De thee heeft een delicate aanhoudende geur en een frisse zachte zoete smaak zonder adstringentiereactie of grasachtige smaak met een glinsterende heldere infusie. Bij het zetten ruik je een zeer mild bloemig, pioenroos aroma. Fruitiger en donkerder dan Silver Needle, maar niet zo sterk als Shou Mei, heeft deze delicate, lichte witte thee een zeer schone, frisse smaak met delicate bloemige tonen. Deze thee geeft een heldere infusie met een delicate slepende geur en een frisse, zachte, zoete smaak en heeft een kruidige karakter.

Bai Mu Dan, White Peony. Deze Bai Mu Dan is geplukt in het voorjaar 2022 in Hulin Village, Fu Ding, Fujian (hoogte 280 tot 400 meter boven de zeespiegel. De variëteit is de Fu Din Da Bai Hao. Sommige blaadjes zijn bedekt met kleine donshaartjes op de bovenkant en met een diepe saliegroene kleur aan de onderkant. Bai Mu Dan of Pai Mu Tan verkrijgt men door de blaadjes op een natuurlijke wijze te laten verwelken, soms mechanisch, afhankelijk van de omstandigheden, tot een groene kleur. White Peony heeft een subtiele smaak, denk aan eiken, noten en vanille, een geeft een abrikoos kleurige thee. De thee heeft een delicate aanhoudende geur en een frisse zachte zoete smaak zonder adstringentiereactie of grasachtige smaak met een glinsterende heldere infusie. Bij het zetten ruik je een zeer mild bloemig, pioenroos aroma. Fruitiger en donkerder dan Silver Needle, maar niet zo sterk als Shou Mei, heeft deze delicate, lichte witte thee een zeer schone, frisse smaak met delicate bloemige tonen. Deze thee geeft een heldere infusie met een delicate slepende geur en een frisse, zachte, zoete smaak en heeft een kruidige karakter.

Meer informatie
SKUW-043
thee soortWITTE THEE
LOT040722hot
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2022
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.