Darjeeling Precious

€ 14,50
Niet op voorraad
SKU
R-110

Darjeeling Precious (Small Holder). Een top kwaliteit handgemaakte first flush thee van een kleine theekweker uit Darjeeling, India. De variëteit gebruikt voor deze thee zijn de oorspronkelijke theestruiken uit Wuji, China (klonen). Deze thee is geplukt tijdens de eerste pluk 2020 en ambachtelijk verwerkt. Een pittige volle Darjeeling, dus licht astringent en zoet, perfect in balans. Een mooie muskadel, een druivige smaak, met een tikje jeneverbes en rozen. High fired, wanneer je niet van rokerig houdt, de thee even met heet water spoelen en snel afgieten. Ruik dan eens aan het natte hete blad!

Darjeeling Precious (Small Holder). Een top kwaliteit handgemaakte first flush thee van een kleine theekweker uit Darjeeling, India. Deze thee is geplukt tijdens de eerste pluk 2020. De maker van deze thee uit Mandal Gaon is Mr. Moktan en die verkocht voorheen zoals zoveel anderen zijn thee aan een grote fabriek. Sinds 2016 heeft hij besloten zijn eigen thee te verwerken en heeft hij een eenvoudige installatie gebouwd. De thee wordt ambachtelijk verbouwd en verwerkt en is een "single origine" thee! Mooie veelkleurige grote bladeren, variërend van groen, wit, bruin tot zwart. Een pittige volle Darjeeling, dus licht astringent en zoet, perfect in balans. High fired, wanneer je niet van rokerig houdt, de thee even met heet water spoelen en snel afgieten. Ruik dan eens aan het natte hete blad! Een mooie muskadel, een druivige smaak, met een tikje jeneverbes en rozen.

Meer informatie
SKUR-110
thee soortzwarte (rode) thee.
LOT091220hot043
Smaak (in ontwikkeling)Exotische bloemen, Harsig, Houtig, Rokerig, Zoete mais
Herkomst--> INDIA
Oogstjaar2020
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.