En Shi Yu Lu Steamed Green

€ 12,95
Op voorraad
SKU
G-117

En Shi Yu Lu is een van de weinige gestoomde groene theeën uit China en is afkomstig uit de provincie Hubei. De prefectuur heeft een subtropisch bergklimaat dat duidelijk wordt beïnvloed door de moesson. Het weer is er het hele jaar door vochtig en gematigd. Enshi heeft zelden last van extreme hitte in de zomer en kou in de winter. Meestal is het mistig en regenachtig.
De naam betekend letterlijk "Jade Dauw" en verwijst naar de lichtgroene kleur van de infusie. De blaadjes zijn klein en slank van vorm, de smaak is is daarentegen gedurfd, sterk, complex met een extreem krachtige plantaardige geur.

Het is daardoor een robuuste thee, met een verfijnde en lang aanhoudende smaak

En Shi Yu Lu is een van de weinige gestoomde groen theeën uit China en is afkomstig uit de provincie Hubei. De prefectuur heeft een subtropisch bergklimaat dat duidelijk wordt beïnvloed door de moesson. Het weer is er het hele jaar door vochtig en gematigd. Enshi heeft zelden last van extreme hitte in de zomer en kou in de winter. Meestal is het mistig en regenachtig. De naam betekend letterlijk"jade dauw" en verwijst naar de lichtgroene kleur van de infusie. De blaadjes zijn klein en slank van vorm, de smaak is is daarentenen gedurfd, sterk, complex met een extreem krachtige plantaardige geur.

Dit is de Chinese groene thee die het meest lijkt op Japanse groene thee. De eerste stap bij het verwerken van groene thee is het stomen van de vers geplukte bladeren. Dit vernietigt de natuurlijke enzymen die nodig zijn voor de fermentatie. Het stomen helpt niet alleen om de natuurlijke oliën en belangrijke natuurlijke antioxidanten van de bladeren (ook wel polyfenolen en tannines genoemd) te behouden, het helpt ook om de bladeren zachter te maken, waardoor ze soepeler worden. Na het stomen worden de bladeren gerold of gedraaid, waardoor de celstructuur wordt afgebroken, zodat ze hun aromatische sappen kunnen vrijgeven tijdens het bereiden van de thee. Daarna wordt de thee nog zacht gebakken, dit verlaagt het watergehalte verder, tot 3 procent vocht.

Meer informatie
SKUG-117
thee soortGROENE THEE
LOT170821hot021
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingFrisse nasmaak, Dorstlessend
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.