Gopaldhara Frosted Red Thunder Ruby Darjeeling

Speciale prijs € 5,00 Normale prijs € 9,95

You Save 50%

Op voorraad
SKU
R-113-HE

Gopaldhara Red Thunder Ruby Darjeeling. Deze 'frosted' thee is in beperkte oplage geproduceerd op 22 november 2021 (Ex-069/21) geplukt, enkel blaadjes en knoppen. Deze thee is gemaakt van de beste kloon van Darjeeling, bekend als AV2, dit is uitzonderlijk omdat op deze grote hoogte niet veel struiken van deze variëteit te vinden zijn. Geplukt tijdens extreme koude weersomstandigheden, 's nachts komt er rijp op de bladeren, waardoor de thee langzaam groeit. Dit geeft de speciale en complexe smaak van rijp fruit van de thee. De thee heeft een fel oranje kleur met een zeer rijk karakter, een volle ronde en dichte fruitige muscatel smaak. De afdronk is zeer schoon en doet denken aan zoete honing en geurig jong harsig hout.

Gopaldhara Red Thunder Ruby Darjeeling. Deze 'frosted' thee is in beperkte oplage geproduceerd op 22 november 2021 (Ex-069/21) geplukt, enkel blaadjes en knoppen. Deze thee is gemaakt van de beste kloon van Darjeeling, ook bekend als AV2, dit is uitzonderlijk omdat op deze grote hoogte niet veel struiken van deze variëteit te vinden zijn. Geplukt tijdens extreme koude weersomstandigheden, 's nachts komt er rijp op de bladeren, waardoor de thee langzaam groeit. Dit geeft de speciale en complexe smaak van rijp fruit van de thee. De thee heeft een fel oranje kleur met een zeer rijk karakter, een volle ronde en dichte fruitige muscatel smaak. De afdronk is zeer schoon en doet denken aan zoete honing en jong geurig harsig hout.

 

Meer informatie
SKUR-113-HE
thee soortZWARTE, RODE THEE
LOT071221hot053
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Bos, harsig, Bos, houtig, Zoet, karamel
Herkomst--> INDIA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.