Gyokuro Uji Superpremium, Jade Dew

€ 22,54
Op voorraad
Nog 1 beschikbaar
SKU
B-178-HE

Gyokuro Uji Superpremium, Jade Dew uit Uji, Kyoto, Japan. 2021. Een prachtige smaragdgroene kleur die karakteristiek is voor het in de schaduw telen van de thee.

Gyokuro heeft een aantal unieke eigenschappen: een elegant aroma en een zoetheid van smaak, en een lichtgroene kleur. Deze thee komt uit de regio Kyoto en is gedurende 20 dagen in de schaduw geteelt. Door het telen in de schaduw neemt de hoeveelheid theaninen toe, dit zorgt voor de zoetere smaak in vergelijking met Sencha. De thee heeft de prachtige karakteristieke smaragdgroene kleur.

Recept voor ijsthee: Het kost wat tijd maar dan heb je wat, deze methode haalt de meest subtiele smaken uit de thee, en is bovendien laag in caffeine gehalte, want hoe heter het water, hoe meer caffeine er geextraheerd wordt.
Gebruik ongeveer 1 tot 2 gram thee per 100 ml water.
Doe het ijs en de thee in een theepot, en wacht bij kamertemperatuur tot het ijs volledig is gesmolten.

Meer informatie
SKUB-178-HE
thee soortgroene thee.
LOT180921hot
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Gras, Groen, Romig, Suikerspin, Reine claude
Herkomst--> JAPAN
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.