Hang Zhou Long Jing A DragonWell 2021

€ 8,95
Niet op voorraad
SKU
G-046

Hang Zhou Long Jing A DragonWell (West Lake), groene thee uit Hang Zhou Shan, Xi Hu, Zhe Jiang, China. Deze thee is van de eerste pluk van 2021 en heeft een heerlijke notige kruidige geur met tikje gestoomde asperges. De thee heeft een bleke heldere groene kleur en een nootachtige kruidige smaak.

Oorsprong: Hang Zhou, Zhe Jiang provincie
Gebied: Hang Zhou Shan
Oogst: Eerste pluk voorjaar 2021 (Ming Qian)
Hoogte: 180-200 meter boven de zeespiegel
Theesoort: Long Jing
Kwaliteit: A
Zet tips: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten.
Voorkomen: De gedroogde thee bestaat uit lange dunne bladeren met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing. De "Yu Ye (vis vormige bladeren)" duiden op de eerste pluk van het jaar. De geur van de droge bladeren is een combinatie van zoete geroosterde groene bonen en een vers geroosterde pinda geur aangevuld met een heel klein vleugje anijs. De natte bladeren geven dezelfde zoete groene bonen geur, maar zoeter aangevuld met een subtiel tintje gestoomde asperges. De thee geeft een bleke heldere groene kleur en heeft een nootachtige kruidige smaak, gevolgt door een verfrissende plantaardige bloemrijke smaak.

Meer informatie
SKUG-046
thee soortGROENE THEE
LOT170821hot021
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Groen, strak, Notig, Geroosterd, koekjes
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2021
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.