Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO

€ 5,25
Op voorraad
SKU
BIO-241-HE

Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO, Pre Qing Ming, High-End groene thee van biologisch gecontroleerde teelt uit Xi Hu, Hang Zhou, Zhe Jiang, China. De gedroogde thee bestaat uit kleine, lange en dunne (platte) blaadjes met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing thee. De "Yu Ye" (vis vormige bladeren) duiden op de eerste pluk van het jaar. De thee heeft een heldere bleek- groene kleur. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een eiïge smaaktoon, kenmerkend voor een mooie Long Jing thee. TIPS: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten. Wil je de thee later op de dag nog eens opgieten, bewaar de nog een keer op te schenken theebladeren dan onder een laagje koud water.

LOT 070623hot
Meer informatie
SKUBIO-241-HE
thee soortGROENE THEE
LOTLOT 070623hot
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit China (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak, Kruidig, groene kruiden, Notig
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.