Ying De Gold #9

€ 5,15
Op voorraad
SKU
R-071-HE

Ying De Gold #9, roodgouden thee uit Guang Dong, China. Een geconcentreerde rijke gevulde thee, een mix van chocolade, caramel, noten en rood fruit, een aanhoudende zoete smaak en honing aroma.

LOT 240823hot

Ying De Gold, of the wel Yingde Hong Cha is een zeldzame zwarte (rode) thee uit Guang Dong China. De thee heeft lange gedraaide bladeren met lichte toppen en is gemaakt van de varieteit No.9, die voortgekomen is uit de "Big Leaf" varieteit uit Yunnan, de Yunnan Daye Zhong en wordt verbouwd in de provincie Guangdong sinds 1959. De thee heeft een volle, zachte en dikke smaak met hints van donkere chocolade, karamel, noten en port, een aanhoudende zoete nasmaak en honing aroma. Het is een soepele thee die weinig last heeft van bitterheid, en kan zeer lang worden getokken.

Meer informatie
SKUR-071-HE
thee soortZWARTE, RODE THEE
LOTLOT 240823hot
Herkomst--> CHINA
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.