Biologische theeplantages

Er vinden grote veranderingen plaats in theeproducenten land, de Taiwanezen en Japanners kopen ongerept land op in China om daar biologisch gecertificeerde thee te gaan verbouwen. Ongerepte grond is schaars in Taiwan en Japan, tevens zijn de personeelskosten in China behoorlijk lager. Het duurt 3 jaar voordat je kan oogsten van een theestruik, die ongeveer 3 jaar is wanneer die wordt geplant. Als een struik ongeveer 6 jaar oud is geeft hij de maximale opbrengst. Het is duidelijk dat het opzetten van een theeplantage flinke investeringen kost.

De kwaliteit van thee wordt door een aantal factoren bepaald, het terroir, de kwaliteit van de thee variëteit, de wijze van plukken (met de hand of machinaal) en natuurlijk het uiteindelijke verwerken (verwelken, oxideren, rollen, roosteren etc.).

Zo vonden wij een zeer interessant Taiwanees familie bedrijf die de Yellow Mountains in China hebben uitgekozen om een biologische plantage te starten. Dit Taiwanese bedrijf heeft hun know-how en thee technieken gebruikt om in Anhui, China biologisch gecertificeerde thee te gaan verbouwen en verwerken, en hebben hiervoor naast lokale ook theevariëteiten uit Taiwan gebruikt. Na het ontvangen van de samples waren we aangenaam verrast, je proeft duidelijk dat de theemeesters oorspronkelijk afkomstig zijn uit Taiwan: De thee heeft een aangename viscositeit, zoet en weinig bitterheid. Het resultaat is een mooie fusie tussen de Chinese en Taiwanese theecultuur; het 'terroir' van de rijke bodem in Huangshan, gelegen in zuid Anhui, China, geeft al de theeën een verbindend element, de theeën zijn duidelijk verwant!
Ben je geïnteresseerd geraakt in
deze thee, kijk dan hier voor het assortiment.

DR UM UR

 

 1. Bai Mu Dan Premium, White Peony, BIO

  Bai Mu Dan Premium, White Peony, BIO

  Excl. BTW: € 6,65 Incl. BTW: € 7,25
  Bai Mu Dan Premium, White Peony, van gecontroleerde biologische landbouw afkomstig. Deze Bai Mu Dan is geplukt in het voorjaar van 2020 in Fu Ding, Fujian, China. White Peony heeft een volle smaak, denk aan eiken, noten en vanille, een geeft een abrikoos kleurige thee. De thee heeft een delicate aanhoudende geur en een frisse zachte zoete smaak, peperig zonder het scherpe, geen drogende of grasachtige smaak en een heldere infusie. Bij het zetten ruik je een zeer mild bloemig, pioenroos aroma. Fruitiger en donkerder dan Silver Needle, maar niet zo sterk als Shou Mei. Meer info
 2. Earl Grey BIO

  Earl Grey BIO

  Excl. BTW: € 3,35 Incl. BTW: € 3,65
  Earl Grey Bio, een milde Earl Grey van gecontroleerde biologische teelt uit India. Meer info