Japan Uji mei 2018

In mei 2018 zijn we naar Japan geweest, in dit fantastiche land zijn we onder andere op bezoek geweest bij de theetuin in het hartje van Uji waar we al vanaf 2008 onze thee uit Japan inkopen. Het had wat voeten in aarde want ons bezoek viel gelijk met de eerste oogst in Japan, het voltallige personeel gaat dan eerst met de hand thee plukken, een feestelijk begin van het nieuwe seizoen, en alle handen nodig. Op de tweede foto kan je zien dat de linkerstruik met de hand wordt geplukt en de rechter machinaal, met een soort van heggeschaar. Verder zie je foto's van de plek waar de hedendaagse bewerking van Japanse groene thee tot sencha zoals we die vandaag de dag kennen, is uitgevonden. Na het kort stomen worden de blaadjes droog gerold op een gespannen dik papier met een houtskool vuurtje eronder, met als resultaat prachtige naaldjes. De methode die in essentie vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

 

             

 
 

             

 

          

Reisverslag Japan Uji voorjaar 2018 Hotsoup.nl
©foto's hotsoup.nl 2018

Hier onder thee afkomstig van deze theetuin.

  1. Houjicha Yakushima Kabusecha BIO

    Houjicha Yakushima Kabusecha BIO

    Excl. BTW: € 8,21 Incl. BTW: € 8,95
    Houjicha Yakushima Kabusecha BIO afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Yakushima, Japan. Deze thee is op natuurlijke wijze geteeld in een afgelegen gebied zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische mest. Deze Houjicha is gemaakt van eerste oogst schaduwgeteelde (=kabusecha) sencha en licht geroosterd, hierdoor krijgt de thee een milde subtiele smaak met een vleugje karamel en tegelijkertijd een plantaardige frisse smaak, heel bijzonder. Door het roosteren verdwijnt de meeste cafeïne en smaakt de thee heerlijk bij de maaltijd. Tevens erg geschikt om een Cold Brew mee te maken of een ijsthee. Meer info
  2. Genmaicha Matcha-iri BIO

    Genmaicha Matcha-iri BIO

    Excl. BTW: € 6,38 Incl. BTW: € 6,95
    Genmaicha Matcha Iri BIO, groene thee (Sencha) met geroosterde en gepofte bruine rijst en matcha, uit Kirishina, Kyushu, Japan. Meer info
  3. Sencha Fukamushi 2020

    Sencha Fukamushi 2020

    Excl. BTW: € 11,47 Incl. BTW: € 12,50
    Sencha Fukamushi, diep gestoomd en schaduwgeteeld, uit Uji, Kyoto, Japan. Een zeer expressieve verfrissende Sencha met een mooie heldere smaragdgroene kleur. Meer info
  4. Gyokuro Uji Bio

    Gyokuro Uji Bio

    Excl. BTW: € 22,48 Incl. BTW: € 24,50
    Gyokuro Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2018. Gyokuro wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van Japanse thee. Gyokuro wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticides en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld, er wordt maar een keer per jaar geoogst. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd. Meer info
  5. Japan Sencha Uji BIO

    Japan Sencha Uji BIO

    Excl. BTW: € 8,21 Incl. BTW: € 8,95
    Sencha Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2018. Sencha wordt in veel regio's verbouwd, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld. Er zijn maar een paar plekken in Ujitawara waar biologisch gecertificeerde thee wordt verbouwd. Een verfrissende groene thee Meer info