Theebloemen info

theebloemen categorie

Doe de theebloem in een glazen pot en giet water op dat net van de kook is. Wacht 5 à 10 minuten (hoe groter de pot, hoe langere de trektijd) en geniet van de heerlijke thee! Eén theebloem is goed voor ca. 2 liter thee. Giet naar behoeven op voor meer kopjes. Zorg dat de theebloem onder water blijft, zodat de groene thee niet gaat oxideren.

Zet zoveel thee als u denkt te gaan drinken. Schenk de thee uit en zorg dat de theebloem onder water blijft. Wanneer u weer thee wilt kunt u eenvoudig weer kokend water opnieuw opgieten.

Belangrijkste werkingsgebieden van de gebruikte bloemen volgens de Chinese medische traditie, gebaseerd op het principe dat eten en drinken zowel medisch als voedzaam kan zijn:

 • Kogelamarant (lat. Gomphrena Globosa): ontspannend, reinigend
 • Lavendel (lat. Lavandula spica L.): ontspannend, reinigend
 • Anjer (lat. Dianthus Caryophyllus): kalmerend
 • Chrysant (lat. Chrysanthemum Morifolium): reinigend
 • Goudsbloem (lat. Calendula Officinalis): versterkt de leverfunctie
 • Daglelie (lat. Hemerocallis fulva): rustgevend Osmanthus bloesem (lat. Osmanthus fragrans): versterkt zenuwstelsel
 • Jasmijn (lat. Jasminum officinalis L.): versterkt scherpzinnigheid

Ook bij de productomschrijvingen staan de Latijnse namen van de gebruikte bloemen; hiermee kan op het internet meer informatie over de werkingsgebieden van de bloemen worden gevonden.

 1. Lavender Green Theebloem

  Lavender Green Theebloem

  Excl. BTW: € 1,51 Incl. BTW: € 1,65

  Lavender Green Theebloem, Groene Thee uit Fujian, China met Lavendel en Jasmijn

  Deze theebloemen, bloeiende thee zijn een prachtige bekroning van elke high tea party! Kinderen zijn verrukt van de milde natuurlijke smaak, een verademing voor ze! De theebloemen worden met de hand gemaakt; de kunst van het drogen en in de vorm brengen is een complex en geduldig werk. De eetbare bloemen welke gebruikt worden in de kunststukjes zijn Jasmijn, Kogelamarant, Daglelie, Goudsbloem, Anjer, Osmanthusbloem, Chrysant, en Lavendel. Al onze theebloemen zijn individueel verpakt, luchtdicht geseald en gelabeld: Zonder kunstmatige toevoegingen en goed voor ± 2 liter thee! Onze ‘blooming tea’ is handgemaakt uit topkwaliteit groene, samengebonden met in het hart een bloem. Het balletje ontvouwt zich met water tot een prachtig theeboeket. Heel romantisch en smaakvol.

  Meer info
 2. Happinezz Theebloem

  Happinezz Theebloem

  Excl. BTW: € 1,51 Incl. BTW: € 1,65

  Groene Thee uit Fujian, China met Jasmijnbloemen en Chrysant.

  Deze theebloemen, Blooming Tea, zijn een prachtige bekroning van elke high tea party! Kinderen zijn verrukt van de milde natuurlijke smaak, een verademing voor ze! De theebloemen worden met de hand gemaakt; de kunst van het drogen en in de vorm brengen is een complex en geduldig werk. De eetbare bloemen welke gebruikt worden in de kunststukjes zijn Jasmijn, Kogelamarant, Daglelie, Goudsbloem, Anjer, Osmanthusbloem, Chrysant, Roos en Lavendel. Al onze theebloemen zijn individueel verpakt, luchtdicht geseald en gelabeld: Zonder kunstmatige toevoegingen en goed voor ± 2 liter thee! Onze ‘blooming tea’ is handgemaakt uit topkwaliteit groene, samengebonden met in het hart een bloem. Het balletje ontvouwt zich met water tot een prachtig theeboeket. Heel romantisch en smaakvol.

  Meer info