Houjicha, Hojicha

Speciale prijs € 4,10 Normale prijs € 6,15

You Save 33%

Op voorraad
SKU
R-017

Houjicha, Hojicha, geroosterde groene Sencha / Bancha, een thee met een notig aroma en met een diepe aardse geroosterde zoete smaak.

Houjicha, Hojicha. Houjicha, ook wel Bancha, wordt gemaakt door het roosteren van sencha thee. Het is een bruine thee met een geroosterd notige smaak. De eerste drie stappen van het produceren van Houjicha zijn hetzelfde als voor Sencha: 1) stomen, 2) drogen en kreuken, en 3) vormen. Maar om Houjicha te maken, ondergaat de thee een extra stap: 4) roosteren. Net als Sencha, worden de theeblaadjes voor Houjicha gekweekt onder volledig zonlicht, en bevat veel catechines. Aangezien Houjicha in een pan wordt geroosterd bevat het weinig cafeïne. Houjicha is perfect voor ijsthee. De smaak is zeer soepel en de geur is aanhoudend.

Meer informatie
SKUR-017
thee soortgroene thee. , zwarte (rode) thee.
LOT190521hot001
Smaak (in ontwikkeling)Groen, Houtig
Herkomst--> JAPAN
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.