Japan Matcha Uji Celebration Grade BIO * 40gram *

€ 31,46
Op voorraad
SKU
BIO-320-HE

Welkom in het epicentrum van chlorofyl en zen: Uji Tawara, het gebied dat al sinds de 13e eeuw de gouden standaard zet voor Japanse matcha. Hier groeien de struiken in zorgvuldig gecontroleerde schaduwomstandigheden.

Japan Matcha Uji Celebration Grade BIO afkomstig uit Uji Tawara Japan. Deze matcha is een blend van onder andere de volgende variëteiten, Samidori, Okumidori en Yabukita om het smaakprofiel te krijgen voor deze Premium kwaliteit matcha. Deze matcha heeft een diepe, zachte smaak, een elegante aroma en de typische heldere stralend groene kleur met iets meer byte, prima voor je dagelijkse matcha feestje. Door de fijnheid van de maling krijg je een fantastische schuimlaag. 

Gebruik: puur, 60° tot 70°C water, 80 bewegingen met de chasen, Usucha: 2gram, voor Koicha: 4gram.  Lucht verwijderen na openen en koel, droog en donker verpakt bewaren.

 

Matcha Celebration Grade BIO per 40 gram, een all-round matcha, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan.

Biologische Matcha Celebration grade

Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Japan. Matcha wordt gemaakt van groene thee dat is gevijzeld tot poeder. Matcha heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels, en natuurlijk puur als drankje. Deze matcha is zeer geschikt voor Koicha (dikke en sterke theestijl) of natuurlijk voor Usucha (dunne en milde theestijl).

Bereiding Matcha Usucha thee:

1. Spoel de beker met warm water, zeef de matcha eventueel door een fijne zeef en laat op kamertemperatuur komen. Het is ook mogelijk de match aan te lengen met een beetje koud water, dit om de klontjes eerst op te lossen met behulp van de matcha klopper.

2. Doe naar smaak een halve theelepel Matcha in het kopje (van ongeveer 75 ml), om Usucha te bereiden. Dit is ongeveer 1 schepje met de chasaku.

3. Doe het hete water in het kopje voor uw "Usucha" dunne thee, gebruik water van 80 °C.

4. Klop de thee stevig, en beweeg de kwast langzaam van links naar rechts, en weer terug, probeer zo min mogelijk de bodem te raken tot de Usucha (Matcha) begint te schuimen. Hoe meer matcha hoe makkelijker schuim.

5. Drink de Usucha Matcha onmiddellijk.

Matcha Latte

Recept Matcha Latte of Milk green

Ingrediënten:
1/2 theelepel Matcha

50ml heet water
100ml tot 200ml (soja-/havermout-)melk
suiker, honing of Stevia

Voeg het hete water aan de Matcha en klop het met een matcha klopper (Chasen of Whisk), garde of schuimer en voeg daarna de geschuimde (soja-)melk toe.

Meer informatie
SKUBIO-320-HE
AssorimentVaste collectie
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2025
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.