Japan Matcha Uji Chef's Grade BIO * 100gr *
Welkom in het epicentrum van chlorofyl en zen: Uji Tawara, het gebied dat al sinds de 13e eeuw de gouden standaard zet voor Japanse matcha. Hier groeien de struiken in zorgvuldig gecontroleerde schaduwomstandigheden.
Japan Matcha Uji Chef's Grade BIO afkomstig uit Uji Tawara Japan. Deze matcha bevat voornamelijk van de Yabukita variëteit. Niet zomaar “om mee te koken”, deze biologische Uji-matcha is ontworpen voor integration. Zijn hogere polyfenolgehalte en robuuste aroma’s blijven overeind in alles van ijs tot pasta en een robuuste "flat white".
Gebruik: puur, 60° tot 70°C water, 80 bewegingen met de chasen, Usucha: 2gram, voor Koicha: 4gram. Lucht verwijderen na openen en koel, droog en donker verpakt bewaren.
Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO per 100 gram, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan.
Biologische Matcha cooking grade
Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Japan. Matcha wordt gemaakt van groene thee dat is gevijzeld tot poeder. Matcha heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels, en natuurlijk puur als drankje. Deze matcha is minder geschikt voor Koicha (dikke en sterke theestijl) maar wel geschikt voor Usucha (dunne en milde theestijl).
Bereiding Matcha Usucha thee:
1. Spoel de beker met warm water, zeef de matcha eventueel door een fijne zeef en laat op kamertemperatuur komen. Het is ook mogelijk de match aan te lengen met een beetje koud water, dit om de klontjes eerst op te lossen met behulp van de matcha klopper.
2. Doe naar smaak een halve theelepel Matcha in het kopje (van ongeveer 75 ml), om Usucha te bereiden. Dit is ongeveer 1 schepje met de chasaku.
3. Doe het hete water in het kopje voor uw "Usucha" dunne thee, gebruik water van 80 °C.
4. Klop de thee stevig, en beweeg de kwast langzaam van links naar rechts, en weer terug, probeer zo min mogelijk de bodem te raken tot de Usucha (Matcha) begint te schuimen. Hoe meer matcha hoe makkelijker schuim.
5. Drink de Usucha Matcha onmiddellijk.

Recept Matcha Latte of Milk green
Ingrediënten:
1/2 theelepel Matcha
50ml heet water
100ml tot 200ml (soja-/havermout-)melk
suiker, honing of Stevia
Voeg het hete water aan de Matcha en klop het met een matcha klopper (Chasen of Whisk), garde of schuimer en voeg daarna de geschuimde (soja-)melk toe.
| SKU | BIO-321 |
|---|---|
| Assoriment | Vaste collectie |
| Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
| Herkomst | --> JAPAN |
| Oogstjaar | 2025 |
| Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |





