Shan Cha, wilde rode thee uit Taiwan

€ 3,98
Op voorraad
SKU
R-083-HE

Shan Cha, wilde thee, deze thee groeit tussen de 800 en 1000 meter hoog, is geplukt vanwege de droogte pas in het najaar van 2022 en is afkomstig uit de omgeving van Yu Chi, Nantou, Taiwan. Een volle, intense en zeer zoete thee, koekjes, specerijen waaronder kaneel, pruimen.

Lot 040823hot

Shan Cha, wilde thee, deze thee groeit tussen de 800 en 1000 meter hoog, is geplukt vanwege de droogte pas in het najaar van 2022 en is afkomstig uit de omgeving van Yu Chi, Nantou, Taiwan. Een volle, intense en zeer zoete thee, koekjes, specerijen waaronder kaneel, pruimen.. Deze thee wordt geplukt van wilde bomen die willekeurig groeien in de omliggende bergen van Yu-chi. De thee wordt vroeg in de ochtend geplukt door inheemse plukkers die naar de bergen trekken op zoek naar wilde thee. Het drinken van Shan Cha staat voor het eerst beschreven in geschriften daterend uit de 17e eeuw. De botanische kenmerken lijken op die van de Assamica theestruiken met zijn lange bladeren maar onderscheidt zich door een ondergronds wortelstelsel waaruit de scheuten komen. De struiken groeien het best in wild, bergachtige gebied met hoogtes variërend van 650m tot1500 m. Het gebied waar deze thee vandaan komt is beschermd, vooral om deze bijzondere theestruiken te behouden. Deze biotoop wordt gekoesterd als een nationale schat en de wilde thee wordt beschouwd als de moederplant, die een aantal zeer unieke hybride soorten heeft voortgebracht, waaronder de beroemde TRES-18 Red Jade oftewel Hong Yu(e).

Meer informatie
SKUR-083-HE
thee soortZWARTE, RODE THEE
LOTLot 040823hot
CertificeringWilde pluk
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Bos, houtig, Zoet, honing
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2022
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.