Mi Xian Honey Black Tea

€ 11,25
Niet op voorraad
SKU
R-118

Mi Xian Honey Black Tea, afkomstig uit Luye, Taitung, Taiwan. De gebruikte thee variëteit heeft kleine blaadjes. De elegante, natuurlijke honingachtige noot is het resultaat van het aantasten van theebladeren door een kleine sprinkhaan. De theeblaadjes worden met de hand geplukt en daarna voorzichtig verwerkt om deze zwarte thee volledig te oxideren. De thee heeft een overweldigend honing en karamel karakter, een diepe en ronde smaak met een schone afdronk, met een fris tintelende frisse (munt) nasmaak achter in de keel. Ook uitstekend geschikt om koud te bereiden.

Mi Xian Honey Black Tea, afkomstig uit Luye, Taitung, Taiwan. De gebruikte thee variëteit heeft kleine blaadjes. De elegante, natuurlijke honingachtige noot is het resultaat van het aantasten van theebladeren door een kleine sprinkhaan, daardoor begint het blad al aan de boom de oxideren. Deze sprinkhaan, de Jacobiasca Formosana, is het meest actief tijdens een hete zonnige zomer / herfst en een pesticidenvrije omgeving. Taitung aan de oostkust van Taiwan biedt de perfecte voorwaarde voor een dergelijke groei. De theeblaadjes worden met de hand geplukt en daarna voorzichtig verwerkt om deze volledig zwarte thee te oxideren. De thee heeft een overweldigend honing en karamel karakter, een diepe en ronde smaak met een schone afdronk, met een fris tintelende frisse (munt) nasmaak achter in de keel. Ook uitstekend geschikt om koud te bereiden. Gaat goed bij fruittaartjes zoals perzik en banaan en chocolade en merengue toetjes.

Meer informatie
SKUR-118
thee soortzwarte (rode) thee.
LOT061020hot929
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Fruitig, Zoete honing, Zoete karamel
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2020
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.