Nepal Farmers Green Tea
€ 3,00
Op voorraad
SKU
G-133
Deze groene thee gemaakt van prachtige kleine gekrulde blaadjes en komt van de Kanchanjangha Tea Estate and Research Center (KTERC) is de eerste biologisch gecertificeerde theetuin in Nepal en werd opgericht in 1984. De 95 hectare grote tuin ligt aan de voet van de berg Kangchenjunga, op een hoogte van 800 tot 2300 meter boven zeeniveau. Farmers' Green Tea bestaat alleen uit de bovenste bladeren en de eindknoppen van twee theeplantcultivars, Tagda-78 en SK-1, die over het algemeen zeer kleine blaadjes hebben. Het resultaat is een heerlijke boterige zoete thee met bloemige accenten met een hartige basis, je drinkt hem zo in een keer op.
| SKU | G-133 |
|---|---|
| Assoriment | Vaste collectie |
| Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, weidebloemen, Boterige mais, Kruidig, hartige soep |
| Herkomst | --> NEPAL |
| Oogstjaar | 2025 |
| Zetadvies westers | Groene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
| Zetadvies oosters | Voor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten. |
| Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
| Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |

