Nepal Moondrops Jun Chiyabari BIO

Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 17,65

You Save 50%

Op voorraad
SKU
BIO-216-HE

Nepal Moondrops, een biologische gecertificeerde licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Deze batch is exclusief voor ons geplukt. Deze thee heeft een ongelofelijke variëteit aan kleuren blad, van geel tot groen tot oranje/roze. we zijn gelijk om, een dikke fluweelzachte smaakbom van witte bloemen, banaan, gesmolten boter, honing enzovoorts. Deze thee is handgeplukt en verwerkt in de zomer van 2021.

Tuin: Jun Chiyabari, Nepal
Divisie: Nigalé
Hoogte: 1850m
Oogstdatum: 02 augustus 2021
Oogsttijd: Ochtend
Weer:  TBA
Seizoen: Zomer
Verpakkingsdatum: 04 augustus 2021
Hoeveelheid:  2,5 kg +2 kg
Cultivars / Varietal: Een combinatie van unieke cultivars en zaadvariëteiten
Vervaardiging: Verwelkt, gekneusd, geoxideerd, gepaneerd en gerold voor het drogen, de verwerking kan per batch wat variëren.
Beschrijving: Moondrops thee is een gedeeltelijk geoxideerde thee met een combinatie van unieke theevariëteiten en experimentele theeproductie.
Karakter: Complex aroma dat doet denken aan orchidee, gardenia & jasmijn en de smaak van citroen, perzik en abrikoos, deze thee is een lust voor de zintuigen.

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Meer informatie
SKUBIO-216-HE
thee soortOOLONG THEE
LOT170821hot008
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, gedroogd fruit, Zoet, romig, Zoete mais
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2021
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.