Nepal Moondrops Jun Chiyabari

€ 12,95
Op voorraad
SKU
O-142-HE

Nepal Moondrops, licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Een ongelofelijke variëteit aan kleuren in het blad, van geel tot groen tot oranje/roze. We zijn gelijk om, een dikke fluweelzachte smaakbom van banaan, mango, gesmolten boter, honing en zo voort. Deze thee is voor ons, Hotsoup.nl, met de hand geplukt en verwerkt in de zomer van 2020.

Nepal Moondrops, een licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Een ongelofelijke variëteit aan kleuren blad, van geel tot groen tot oranje/roze. we zijn gelijk om, een dikke fluweelzachte smaakbom van banaan, mango gesmolten boter, honing enzovoorts. Deze thee is met de hand geplukt en verwerkt in de maand juli van 2020. Deze batch is exclusief voor ons geplukt!

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op biodiversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Meer informatie
SKUO-142-HE
thee soortoolong thee.
LOTLOT 140720HOT096
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkeling)Exotische bloemen, Fruitig, Romig, Zoete mais
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2020
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.