Nepal Silver Yeti
Silver Yeti is een uitzonderlijk zuivere en zijdezachte witte thee met uitsluitend gemaakt van de beste theetoppen. De afwezigheid van theeblaadjes zorgt voor een boterachtige brouwsel met bloemige aroma's en subtiele tonen van vanille en zoet hooi, met als drager de karakteristieke witte muskaat achtige tonen. De thee is afkomstig uit het oosten van Nepal, de theetuin is gelegen aan de voet van de Kangchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld en ligt tussen Illam, Nepals meest gerenommeerde theeteeltgebied, in het noorden, en de westelijke grens van Darjeeling, India. De Silver Yeti groeit op een hoogte van 1300 tot 1800 meter en gedijt in het ongerepte Himalayaklimaat, wat resulteert in een uniek, onderscheidend en geurig smaakprofiel.
| SKU | W-071-HE |
|---|---|
| Assoriment | Vaste collectie |
| Smaak (in ontwikkeling | Bloemig, weidebloemen, Boterige mais, Zoet, vanille |
| Herkomst | --> NEPAL |
| Oogstjaar | 2025 |
| Zetadvies westers | Witte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten. |
| Zetadvies oosters | Voor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten. |
| Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
| Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
| Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |

