Osmanthus Oolong thee BIO

Speciale prijs € 7,25 Normale prijs € 14,50

You Save 50%

Op voorraad
SKU
BIO-234

Osmanthus Oolong thee BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. De basis voor deze thee is hoogwaardige Chin Shin oolong, en heeft naast de smaak van de oolong thee een bloemige, mango of perzikachtige smaak. De thee is licht geoxideerd en op natuurlijke wijze tussen de osmanthus bloemen gegeurd.

Osmanthus Oolong thee BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. De basis voor deze thee is hoogwaardige Chin Shin oolong, en heeft naast de smaak van de oolong thee een bloemige, mango of perzikachtige smaak. De thee is licht geoxideerd en op natuurlijke wijze tussen de osmanthus bloemen gegeurd. Al honderden jaren groeit er thee in de noordelijke heuvels van Thailand, in gelijkwaardige omstandigheden als Vietnam, Laos, Myanmar en Assam, de gouden driehoek. De grootschalige productie van thee in het noorden van Thailand begon eind jaren tachtig op aanwijzing van koning Bhumibol Adulyadej om om een alternatief te bieden voor de opiumteelt. De interesse voor het verbouwen van thee werd al in de vijftiger jaren gewekt doordat aanhangers van de generaal Chiang Kai Shek naar Thailand vluchten na een mislukte opstand tegen generaal Zedong. Zaailingen werden geïmporteerd vanuit China en Taiwan, de cultivars waren voornamelijk de Jin Xuan en de Ruan Zhi (TTES 17). Halverwege de negentiger jaren werden ook machines, kennis en training vanuit Taiwan geïmporteerd/georganiseerd.

Meer informatie
SKUBIO-234
thee soortOOLONG THEE, THEE ++
LOT260421hot002
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen
Herkomst--> THAILAND
Oogstjaar2021
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.