Sakura, kersenbloesem, ingelegd

€ 14,25
Niet op voorraad
SKU
H-155

Sakura, Prunus kanzakura of Ganjitsu-zakura, kersenbloesem ingelegd in zout. Japanners houden van alle producten gemaakt met kersenbloesems (sakura genaamd). Kersenbomen bloeien in maart/april/mei en vertegenwoordigen de eerste tekenen van de lente. Omdat verse kersenbloesem maar één keer per jaar kan worden geoogst, zijn Japanners ze in zout en pruimazijn in te leggen om het hele jaar door van de sakura-smaak te kunnen genieten.

Sakura, Prunus kanzakura of Ganjitsu-zakura, kersenbloesem ingelegd in zout. Japanners zijn wild over elk soort product gemaakt met kersenbloesems (sakura genaamd). Kersenbomen bloeien in april en vertegenwoordigen de eerste tekenen van de lente. Omdat verse kersenbloesems maar één keer per jaar kunnen worden geoogst, begonnen Japanners ze in zout en pruimazijn in te leggen om het hele jaar door van de sakura-smaak te kunnen genieten. 

Hoe te gebruiken:

1) De thee maak je door zoveel mogelijk zout van een of twee bloemen te verwijderen en even in koudwater te laten weken. Giet daarna heet water over de bloemen en je krijgt een licht roze thee met de vage geur van kersenbloesems en een intense smaak. Eerst zoutig en daarna een bloemige afdronk met pruim, een unieke smaak.

2) Meng met rijst met de bloesem, je hebt ongeveel 3 bloemen nodig voor een kom rijst. Schudt het zout van de kersenbloesem voor gebruik. Koude gerechten kunnen ook gemaakt worden met de gezouten kersenbloesem.

3) Rijstepap: De zoute kersenbloesem kan zo worden gekookt met rijstepap. De bloesem kleurt de rijst mooi bleekroze en absorbeert ook de bloemige aroma's van de kersenbloesems.

4) Het kan ook als decoratie worden gebruikt.

De kleur en geur van de kersenbloesem is een lust voor het oog zowel als voor de smaak.

Meer informatie
SKUH-155
thee soortkruidenthee
LOT090421hot401
Smaak (in ontwikkeling)Exotische bloemen, Fruitig, Kruidig, Romig, Zilt, zee
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2021
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.