Sencha Fukamushi 2020

€ 10,50
Niet op voorraad
SKU
G-104

Sencha Fukamushi, diep gestoomd en schaduwgeteeld, uit Uji, Kyoto, Japan. Een zeer expressieve verfrissende Sencha met een mooie heldere smaragdgroene kleur.

Sencha Fukamushi, schaduwgeteeld. De gebruikte variëteiten zijn Yabukita, Okumidori en andere. Deze sencha heeft een gladde en zachte smaak en verfrissende geur. Het theevocht is lichtgroen, in tegenstelling tot de meeste sencha's die een geel theevocht opleveren. De theebladeren van deze sencha zijn schaduwgeteeld voor een periode van ongeveer 5 tot 7 dagen tot net voor de oogst, om de smaak en zoetheid te verdiepen en dat zorgt voor een mooie balans tussen de zoetheid van schaduwgeteelde thee en de frisheid van sencha. De thee is langer gestoomd dan gebruikelijk is bij sencha, en wordt daardoor ook wel Sencha Fukamushi genoemd, of diepgestoomde sencha; het gevolg is dat de thee zijn smaak zeer makkelijk afgeeft. Deze thee is zeer geschikt voor ijsthee, vanwege zijn korte trektijd, zowel 'cold brew' als 'hot brew'

Meer informatie
SKUG-104
thee soortgroene thee.
LOT261120hot095
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Groen
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2020
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.