Shincha Fukamushi 2021 Limited Edition

€ 21,50
Op voorraad
SKU
G-115

Shincha Fukamushi Limited Edition, eerste oogst, diep gestoomd en schaduwgeteeld, uit Uji, Kyoto, Japan. Een zeer expressieve verfrissende Sencha met een lekkere wollige zoetheid en lange nasmaak, prachtig helder smaragdgroen van kleur.

Shincha Fukamushi, schaduwgeteeld. De gebruikte variëteiten zijn Yabukita, Okumidori en andere.  Een zeer expressieve verfrissende Sencha met een lekkere wollige zoetheid en lange nasmaak, prachtig helder smaragdgroen van kleur kleur. Het theevocht is lichtgroen, in tegenstelling tot de meeste sencha's die een geel theevocht opleveren. De theebladeren van deze sencha zijn schaduwgeteeld voor een periode van ongeveer 5 tot 7 dagen tot net voor de oogst, om de smaak en zoetheid te verdiepen en dat zorgt voor een mooie balans tussen de zoetheid van schaduwgeteelde thee en de frisheid van sencha. De thee is langer gestoomd dan gebruikelijk is bij sencha, en wordt daardoor ook wel Sencha Fukamushi genoemd, of diepgestoomde sencha; het gevolg is dat de thee zijn smaak zeer makkelijk afgeeft. Deze thee is zeer geschikt voor ijsthee, vanwege zijn korte trektijd, zowel 'cold brew' als 'hot brew'

Meer informatie
SKUG-115
thee soortgroene thee.
LOT190521hot001
Smaak (in ontwikkeling)Zilt, zee, Koekjes, Boterige mais, Umami, hartig, Dorstlessend
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2021
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.