Singpho Falap, Phalap, 10 jaar oude in bamboe gerookte thee

€ 18,95
Op voorraad
SKU
P-041

Singpho Falap of Phalap (thee in de Singpho taal), in bamboe gerookte thee uit Assam, aan de grens met Myanmar, (voorheen Birma). Deze thee is in 2012 geoogst door de Singpo stam levend in Noord-Oost India. Deze thee heeft een milde zoete gerookte smaak met een tikje menthol.

Singpho Phalap, Falap, in bamboe gerookte thee uit Assam, aan de grens met Myanmar, (voorheen Birma). Deze thee is in 2012 geoogst door de Singpo stam in Noord-Oost India. De theebladeren worden eerst een paar dagen in de zon te drogen gelegd en daarna gedroogd in een pan. Vervolgens wordt de thee in verse bamboescheuten gestampt en dan even in de hete kolen gelegd, en daarna afgesloten. Dan worden ze een week direct boven het vuur te roken gehangen. Hierna gaan de bamboe buizen op een plank boven het vuur (zie foto). Daar liggen ze dan vaak vele jaren. Door het verder rijpen van de thee verdiept de smaak. Het resultaat is een milde zoete gerookte thee met een tikje menthol.

Meer informatie
SKUP-041
thee soortPOST GEFERMENTEERDE THEE
LOT200317hot143
CertificeringWilde pluk
Smaak (in ontwikkeling)Bos, aards, Geroosterd, rokerig, Zoete mais
Herkomst--> INDIA
Oogstjaar2012
Zetadvies westersPostgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.