Takachiho Black Benifuuki 2021

€ 11,50
Niet op voorraad
SKU
R-106-HE

Takachiho Black een zwarte thee uit de heuvels van de stad Takachiho, in het noord-westen van Miyazaki, Kyushu Japan. Deze thee is in het voorjaar van 2021 geplukt. Deze thee is gemaakt van de Benifuuki variëteit die speciaal ontwikkeld is voor zwarte thee. De thee groeit op 350 meter hoogte, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, wat de groei van de plant vertraagt, en de smaken en geuren intenser maakt. De thee is zeer aromatisch en ruikt exotisch naar perzik, bergamot en witte bloemen, heeft een rijke smaak die lekker blijft hangen bij het bereiden rond de 85 graden. Het droge blad ruikt naar koekjes!

Takachiho Black een zwarte thee uit de heuvels van de stad Takachiho, in het noord-westen van Miyazaki, Kyushu Japan. Deze thee is in het voorjaar van 2021 geplukt. Deze thee is gemaakt van de Benifuuki variëteit die speciaal ontwikkeld is voor zwarte thee. De thee groeit op 350 meter hoogte, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, wat de groei van de plant vertraagt en de smaken en geuren intenser maakt. De thee is zeer aromatisch en ruikt exotisch naar perzik, bergamot en witte bloemen, heeft een rijke smaak die lekker blijft hangen bij het bereiden rond de 85 graden. Het droge blad ruikt naar koekjes! De Benifuuki-variëteit is een kruising tussen een Sinensis (uit Darjeeling) en Assamica theeplant. Als je het natte blad bekijkt zie je dat de blaadjes niet helemaal geoxideerd zijn, ze hebben donkere schakeringen van groen, donkerrood tot bruin, je kan de thee wellicht ook omschrijven als een Japanse Oolong

Meer informatie
SKUR-106-HE
thee soortZWARTE, RODE THEE
LOT210621hot613
Smaak (in ontwikkeling)Bloemig, exotische bloemen, Bos, harsig, Bos, houtig, Bloemig, witte bloemen, Fruitig, citrus, Bos, wild, dierlijk
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2021
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.